Muut palvelut


Tunnistusmerkintä

Mia on saanut Suomen Kennelliiton tunnistusmerkitsijä koulutuksen.

Tunnistusmerkitsen koiria kotikäynteinä kasvattajan luona tai kotonani sopimuksen mukaan. Tunnistusmerkintä on koiran tai kissan yksilöllinen tunniste joka tehdään Suomessa mikrosirulla. Tunnistusmerkinnän avulla voidaan todeta mikä eläin on kyseessä.

Tunnistusmerkintä helpottaa koiran tai kissan tunnistamista ja edesauttaa omistajan löytämistä. On ensiarvoisen tärkeää, että koiran omistaja ilmoittaa itsensä koiran omistajaksi Suomen Kennelliiton rekisteriin ja kissan omistaja Kissaliittoon. Palvelun hinnat löydät hinnastosta.

DNA-näytteenotto

Mia on saanut Suomen Kennelliiton DNA-näytteenottokoulutuksen.

Otan Suomen Kennelliiton hyväksymiä DNA-näytteitä (polveutuminen, perinnöllisten sairauksien tutkiminen) kotikäynteinä tai tilossamme sopimuksen mukaan. Palvelun hinnat löydät hinnastosta.

Kennelneuvonta

Mia toimii Suomen Kennelliiton valtuuttamana ja kouluttamana kennelneuvojana. Kennelneuvoja on Kennelliiton luottamushenkilö, joka toimii Kennelliiton alaisuudessa oman kennelpiirinsä alueella yhteistyössä kasvattajien, kennelpiirien, aluekouluttajien ja eläinsuojeluviranomaisten kanssa. Kennelneuvojien toimenkuvaan ei kuulu riita-asioiden eikä sopimuserimielisyyksien ratkominen. Kennelneuvoja tekee vapaaehtoistyötä omalla vapaa-ajallaan.

Kaikki kennelneuvontaan liittyvät keskustelut sekä kennelkäynnit ovat henkilötietosuojalain alaista luottamuksellista tietoa. Kennelneuvojalle ei jää käyntiraportista kopiota, vaan hän toimittaa sen Kennelliittoon.